- Her summer det av aktiviteter hele uka

Bli med på innsiden av Randesund Hagebys servicesenter, og bli kjent med servicevert Christine.

- Her har vi virkelig funnet summetonen, sier servicevert Christine Kohl-Larsen.

Det summer nemlig daglig fra møterom, symaskiner, kappsager, og muntre samtaler i Randesund Hageby dagen gjennom.

- Servicesenteret er et aldri så lite folkeeventyr, forteller Christine. Hun bemanner senteret på hverdagene, og holderorden på alt av informasjon for beboerne.

Som utdannet PT holder hun jevnlig gruppetimer i treningssenterets sal, og folk slår seg gjerne ned for en prat etter dagens trim. Servicesenteret er nemlig ikke bare et lokale. Det innbefatter alt av utendørs og innendørs aktiviteter og tilbud, tjenester og anlegg.

Lokalene favner over 500 m2, og her finner du peisestue, flere møterom, hobbyrom, behandlingsrom og to velutstyrte kjøkken. Det store lokalet kan også avdeles, og er egnet til selskaper og arrangementer. Nede i den lyse og flotte parkeringsgarasjen finner du sykkelparkering, boder, bilvaskehall der du kan steame, vaske og polere bilen og henge opp gulvmattene til tørk. Alt er på stell.

Et lite hobbyverksted med det nødvendigste av utstyr er i bruk daglig, og flere av beboerne har gått sammen om å produsere stoler og benker. Idéene florerer, og interessegruppene er mange og mangfoldige. Alt koordineres av Christine, som ukentlig lager en oversikt over alt som skjer i hagebyen.

- Her finner du alt fra spillkvelder, mannsgruppe, bridgeaften, strikkegruppe til fellesmiddager, den etter hvert så faste morgenkaffen i 10-tida, i tillegg til et mylder av møteaktivitet. Foruten trening og kulturarrangementer og temakvelder, selvsagt, forteller Christine. Det aller mest populære arrangementet er nok vaffeltorsdagene.

- Vaflene ryker unna i høyt tempo på en vanlig torsdag. Arrangementet er så populært at det knapt er ledige stoler å oppdrive, sier hun.

Hagen er flott og stor, og rommer alt fra minigolf og utescene, egen putting-green, nett for badminton og volleyball, boccia-bane og lekeplass. I tilknytning til den praktiske hagestua midt i hagen, med eget kjøkken og en voksen grill til små og store arrangementer. Også her er det raust med sitteplasser. Området er perfekt til grillfester og konserter, kulturarrangementer og uhøytidelige turneringer. Drivhuset og hageparsellene administreres av hagegruppa, og her er det mulig å leie sin egen parsellkasse til dyrking av hva du måtte ønske. Her bugner det av grønnsaker og blomster gjennom hele sommerhalvåret.

Gjennom Randesund Hagebys intranett er det også mulig å booke gjestehotellrom når man får besøk langveisfra.

- Servicesenteret er et fantastisk sted for å danne nye bekjentskaper og dyrke det sosiale fellesskapet. Det er et oversiktlig fellesskap der mange kjenner hverandre, og samtidig er det så mange som bor her at det er mulig å finne de man trives best med, sier serviceverten.

Så har da også hagebyen blitt flittig omtalt landet rundt. Randesund Hageby er blitt et foregangsprosjekt for andre utbyggere. Den tryggheten du finner i et slikt nettverk kan være vel så viktig for barn og barnebarn, at man vet at den voksne generasjonen har det godt, minner hun om.

I fjor sto den nye minigolfbanen klar til åpningen av servicesenteret. - Det er stadig noen muntre tilrop mellom de ivrigste når de holder turneringer, men jeg tror ikke det er så alvorlig, ler Christine.Hygge, humor og harmoni er kjerneverdiene i Randesund Hageby.

- Det gode og inkluderende miljøet er selve virkeliggjøringen av verdiene, jeg ser det hver dag på jobb, sier hun. – Jeg ville ikke ha jobbet noe annet sted, for her får jeg daglig bevis for hva fellesskapet har å si når man er blitt godt voksen. Det er alfa og omega for trivselen.

Ja, takk! Jeg ønsker mer informasjon om prosjektet!

Takk for at du melder din interesse — du hører fra oss veldig snart.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kirsten Vik
Salg / markedsansvarlig HSH

T: 900 38 738  
M: kirstenv@hsh-as.no

Ole Kristian Kristiansen
Eiendomsmegler MNEF

T: 404 08 610 
M: okk@em1sr.no

Frode Udjus
Salg- og eiendomsforvaltning HSH

T: 940 22 510
M: frode@hsh-as.no