— Fantastisk å ha
tid og rom til
barnebarn og familie

Etter at Wenche og Jon Holmen flyttet til Randesund Hageby har de fått hyppigere kontakt med storfamilien. – Det var også noe av poenget, forteller ekteparet, og barnebarna er storfornøyd.

— Kan du ikke bare flytte inn her, farmor, så får jeg kortere vei til skolen, sa førsteklassingen til Wenche Holmen en dag de to spaserte forbi Randesund Hageby på vei til skolen for drøyt tre år siden.

Nå er Celine blitt 10 år, og ønskedrømmen gikk i oppfyllelse. Wenche og Jon Holmen kjøpte leilighet og flyttet inn for halvannet år siden. Nærmere storfamilien. Sønnen, Jon Olav Holmen, bor med datteren Celine og resten av familien i Bamse Brakars vei på Søm. Besteforeldrehjemmet ligger dermed langs skoleveien. Perfekt for en mellomstasjon. Perfekt som avlastning for de voksne.

Hverdagslykke

—    Ungene stikker ofte innom etter skolen, ja, forteller Jon. – Og her er de mer enn velkomne. Det eneste vi har sagt, er at hos oss får mobil og nettbrett ligge i gangen.
—    Ja, hva er det vi sier? Her er det is og kos, humrer Wenche.
—    Og minigolf, skyter yngstemann inn.
—    Ja, det er sant. Nå blir det minigolf utenfor stuedøra, sier Jon.

Interessert? Du trenger ikke vente til salgsstart

Interessert? Du trenger ikke vente til salgsstart.

Fyll ut nedenfor, og vi kontakter deg med mer informasjon

Takk for at du melder din interesse — du hører fra oss veldig snart.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

For Wenche og Jons barn er tilgjengeligheten og nærheten et enormt pluss, og storfamilien har mange kontaktpunkter i løpet av en vanlig uke.

—    Det at foreldrene mine bor her, er en utrolig god avlastning for oss voksne, og til stor hjelp i hverdagen, sier Jon Olav. Både han og kona har travle jobber.

—    De tre barna, Simen (12), Celine (10) og yngstemann Fredrik (6) går alle på samme skole fra høsten av, og besteforeldrehjemmet blir nok flittig besøkt. Ikke sjelden overnatter de her, også.

Og farmor og farfar har nok den største hagen i nabolaget. Jon henter golfkøller i boden ved hagestua, og de spiller et slag uhøytidelig golf.

—     Ja! Jeg satte den, jubler Simen. Familien hoier i fryd. Fredrik smiler likevel størst, han klarte hull-i-ett fra fem meters hold. Han blir nok minigolfmesteren i familien, spår vi.


Idyll i hagebyen

På soldager som denne er det ingen grunn til å mure seg inne, og Simen tar gjerne en sykkeltur med farfar rundt Sukkevann etter skolen. De to har kjøpt seg nesten like sykler med kraftige ballongdekk, perfekt til offroad.

—    Det var akkurat dette vi så for oss, et liv med lavere tempo og mer tid til alle vi er glade i, sier Wenche og Jon Holmen, begge i startfasen som pensjonister.

Etter 40 års yrkesaktivt liv som henholdsvis fastlege og helsefagarbeider i Marnardal, har det aktive paret bestemt seg for at en epoke skal få være over, og en annen har tatt til.

I november 2018 flyttet de inn på romslige 84 kvadratmeter, med to soverom og en flott balkong som er så dyp og stor at de kan sitte utendørs hele året og la natur og vær få konkurrere med tv-programmet.


—    Det var i grunnen vanskelig å se bort fra alle fordelene ved å kjøpe leilighet her. Vi kom nærmere barna, og tettere på barnebarna, sier Wenche.

De solgte unna hus og kontorlokaler, men beholdt feriestedet på Lohne i Søgne, der Wenche opprinnelig kommer fra.

—    Vi bestemte oss for at vi ikke skulle ha noen oppgaver utenom det å ha det greit, nå. Unntaket er vel litt snekring og oppussing, det må jeg nok fortsette med, sier Jon med et glimt i øyet. Huset i Søgne og hytta på Bortelid sikrer nok tilfang av prosjekter i framtida.

Vi ser oss om i den nye, flotteleiligheten de koser seg i. Her er det ikke behov for å gjære en eneste list.

—    Nei, og takk for det. Vi har ikke lyst til å bo på en byggeplass. Her skal vi bare leve, understreker de.


Det sosiale aldri langt unna

—    En av de virkelig fine tingene med å bo her, er at du har et så velfungerende sosialt miljø rett utenfor dørstokken. Folkene som bor her er enestående. De har skapt et unikt samhold og miljø. Og det bor mange nok her til at du alltid finner «dine», om du skjønner, sier Jon.

Wenche nikker og tilføyer:

—    Servicesenteret og alle tilbudene gjør tilværelsen utrolig god for oss. Vi har sjelden behov for å invitere noen hjem, ønsker vi å treffe folk, tar vi bare turen ned i hagen eller inn på servicesenteret på en vaffeltorsdag.

Det var opplegget med kulturarrangementer og det myldrende, sosiale livet som tiltrakk begges oppmerksomhet for noen år siden. For det å kunne beholde sosial kontakt etter at man har blitt pensjonist, er alfa og omega for hodet og humøret.

—    Du styrer det selv, det er det fine. Vil du være litt for deg selv, er det ditt valg, og det er ingen som griner på nesa over det her, sier Jon.

Vi tar en spasertur i hagen, og borte ved hage stua sitter en blid gjeng ute i sommerværet. Sammen med tre andre beboere, Gunn Marit Solberg, Inge Solberg og Unni Ringstad, inspiserer vi hageparsellene.

—    Her kommer det seg virkelig, sier de fem omgangsvennene, og diskuterer hva slags plante som kan ha sneket seg opp i kassene.
—    Er det et ugress, egentlig?
—    Vet ikke. Vi lar det stå, så finner vi det tidsnok ut, ler Unni.

Romantikk i hagen

Det blir tid til å pleie hverandre også, når alt er så nært. Til og med butikken som skal anlegges i første etasje av det nye byggetrinnet, blir nå snart bare en heistur unna.

—    Vi har alltid hatt det fint, og pleid forholdet til hverandre, forteller de to, som traff hverandre som tenåringer på samme skole. Jon vokste opp på Nodeland, et bueskudd fra Wenches hjemtrakter.

Men det var mens gnistene fra sankthansbålet på Åros steg til værs mot midtsommerhimmelen at det virkelig tok fyr mellom de to.

—    Vi kan ikke gi noen detaljer, sier Wenche.
—    Nei, det tror jeg vi får holde for oss selv, ler Jon.

Praten går om studietida i Oslo, og om da barna kom til verden. Om tida i Marnardal, der et 100 år gammelt hus som Jons mor en gang ble født i, ble omgjort til legekontor. Minnene er mange, men Wenche og Jon er opptatt av å skape nye.

—    Det er en tid for alt, sier de to, og de blir stående ved rekkverket på balkongen og kikke bort mot de idylliske gårdene bortenfor plenen.

Det gnistrer enda mellom dem, konstaterer vi. Og det er jo nettopp det; i Randesund Hageby er det rom for å være både privat og sosial. I den utstrekning man selv finner det behagelig. Tilbudene er aldri langt unna. Og heller ikke familien.

—     Jeg tror det er viktig å finne den gode balansen. Unne seg en dag uten kjas og mas, og bare kjenne på roen over å være til, sier Jon. Som fastlege gjennom en mannsalder vet han hva han snakker om.
—     Du kan se på folk du møter i løpet av få sekunder hvordan de egentlig har det. Øyekontakten avslører deg.

Han setter tindrende, livfulle øyne i oss. Og kona stjeler blikket hans. Det skal hun få lov til. Nå skal vi få la de to få være i fred, og vi takker hjertelig for at de åpnet hjemmet og livet sitt for oss. De lever et misunnelsesverdig liv.

Heldigvis blir det nå plass til enda flere i Randesund Hageby:
Fjerde byggetrinn inneholder 32 nye leiligheter fra 40 til 140 kvadratmeter.

Interessert? Du trenger ikke vente til salgsstart

Interessert? Du trenger ikke vente til salgsstart.

Fyll ut nedenfor, og vi kontakter deg med mer informasjon

Takk for at du melder din interesse — du hører fra oss veldig snart.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kirsten Vik
Salg / markedsansvarlig HSH

T: 900 38 738  
M: kirstenv@hsh-as.no

Ole Kristian Kristiansen
Eiendomsmegler MNEF

T: 404 08 610 
M: okk@em1sr.no

Frode Udjus
Salg- og eiendomsforvaltning HSH

T: 940 22 510
M: frode@hsh-as.no